Kuhu on kadunud Kaur Kender?

aprill 26th, 2007

Olen Kaur Kenderi loomingust varem lugenud teoseid: “Iseseisvuspäev”, “Ebanormaalne” ja “Yuppiejumal”, pole lugenud: “Raha” (koos Rain Lõhmusega) ja “Check out”. Kes nüüd teemaks oleva kirjaniku loominguga kursis on, võib arvata, et “Pangapettus” nimelise raamatuga jõudsin ma poole peale. Ja see, et mul mingi raamat lõpuni läbi lugemata jääb, on tegelikult üsna ebatavaline. Jõudsin poole peale ja siis enam ei suutnud end edasi lugema sundida.

Varasemad Kenderi romaanid, mida olen lugenud, on kõikunud piiri peal, et ühtaegu on neis midagi head ja huvitavat, aga teisest küljest jälle pole ka. Aga see “Pangapettus” oli lihtsalt väsitav. Ikka needsamad lihtlaused… Muide, on ka kirjanikke, kes suudavad lihtlausetega väga hästi hakkama saada  (Vonnegut) ning neid, kes ei suuda (Kender, Henno).

Pealkirja juurde tulles – kuhu siis ikkagi on kadunud Kaur Kender? Üksvahe figureeris ta õige usinalt ajalehtede arvamuskülgedel. Nüüd on oma lahmivate arvamusartiklitega seinast-seina teemadel üle võtnud Mihkel Raud. Kenderist pole ei kippu ega kõppu.

“Check Out’i” ma plaanin ikkagi oma lugemisjärjekorda lülitada.


2 Responses to “Kuhu on kadunud Kaur Kender?”

  1. szatan on juuli 4, 2007 2:39 õhtul

    Loodetavasti on see pekise kukla ja ripneva alumise mokaga egomaniakk viimaks saanud teenitud palga – ehk on leidnud kirves terava kivi…väga loodan, et sellest tüübist kunagi enam midagi kuulda pole. Kuigi arvatavasti on lihtsalt võlgade eest väljamaale pakku läinud.

  2. Oscar Õun on november 20, 2007 11:40 õhtul

    Täpselt sama siin: nimelt ka minul on “Pangapettus” pooleli jäänud, kuna ei mõistnud Kenderi tekstikäsitlust. Samas Hr. Kenderi teised teosed, eesotsas “Check-Out” ja “Ebanormaalne” ei vääri kriitikat. Üle prahi. Mulle meeldisid.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (nõutav)

Email (nõutav)

Veebileht

Speak your mind