14. märts – suitsuvaba päev

märts 14th, 2007

Mina jätsin suitsetamise maha umbes-täpselt märtsi kuus neli aastat tagasi. Mu oranism peaks olema juba päris hästi taastunud. Kopsuvähki haigestumise riski vähenemiseni mittesuitsetajate tasemeni on muidugi veel kümmekond aastat aega, aga muidu päris tore.

No smokingEnne seda suitsetasin ligikaudu kolm aastat, neist kahel viimasel kulus umbes pakk päevas. Mahajätmine oli valutu. Olen kuulnud inimeste hirmu- ja õudusjutte, kes proovivad tubakat maha jätta. Mina jätsin päeva pealt maha ja ei tarvitanud mingeid abivahendeid (plaastreid, nätse vms). Lihtsalt ühel hetkel ei suitsetanud enam ja kogu lugu. Mingeid suitsuneele, suitsuteemalisi unenägusid polnud. Siiamaani pole. Praegu võin südamerahus mõnikord vesipiipu popsutada või mõne kirsitubakapläru tõmmata. Midagi ei juhtu.

Ja väga tore on olla mittesuitsetaja – tervis on parem, kopsust käib õhk läbi, võhma on rohkem. Eriti annab mittesuitsetamine tunda peojärgsetel hommikutel – pohmakas on kordades leebem.

Jätke teie ka suitsetamine maha – soovitan julgelt!


One Response to “14. märts – suitsuvaba päev”

  1. kixs on märts 20, 2007 6:54 õhtul

    Siin tuli meelde ühe sõbra ütlus.
    Jätaks küll maha aga mis ma siis sellest teisest tuhatoosist lakun.
    Nii nad naisega siiani suitsetavad.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (nõutav)

Email (nõutav)

Veebileht

Speak your mind