EV 89 – Canceled

veebruar 24th, 2007

Juba vanarahvas teadis, et külmas säilitakse värske ja nooruslikuna. Tänu pakasele jääb sel aastal Eesti Vabariigi sünnipäev ära. Üks aasta nagu niuhti juures.

Heakene küll, päris ära ei jää. Vaid mõned kogunemised ja Kaitseväe paraad jäävad ära. Ma ei ole küll eriti ebausklik, ent selline otsus tundub kuidagi mitte just nii hea endena. Kui eile seda uudist kuulsin, siis alguses mõtlesin – tore, et kaitseväe poisid ei pea külmetama. Aga kui täna hommikul kaitseväe esindajate intervjuus mehed mainisid, et ega poisid külma ei karda, neid lihtsalt hoitakse, et kohe metsa külma kätte õppustele saata. Mulle millegipärast tundub, et nad oleksid parema meelega paar tundi paraadil, kui terve öö väljas. Aga mine tea.

Kuna globaalne kliima on muutumas ja väga vabalt võivad tulevased 24. veebruarid tulla veelgi külmemad, siis tuleks mingi lahendus leida, et uhke Eesti sõjaväelist jõudu demonstreeriv paraad siiski toimuks.

Võimalikud lahendused:

1. Tõsta Vabariigi aastapäev halva ilma tõttu edasi. Näiteks 20ndale augustile. Nii mõnelegi poliitikule oleks see mõte kindlasti meeltmööda.

2. Viia paraad läbi sisetingimustes. Vanasti oli hea lihtne. Kui termomeeter näitaks -20, siis oligi -20 kraadi külma. Aga tänapäeval on lisandunud “tuule faktori” nimeline tegur, mis hoobilt -20 kraadi -30ks muudab. Seega piisaks kui saaks üles seada suure telgi või tuuletõkkeseinad. Lihtne.

3. Inglaste ütluse järgi ei ole halba ilma, on halb riie. Tundub kuidagi labane, aga mis oleks kui hangiks kaitseväelastele korralikud soojad riided selga? Ja kui vaskpuhkpillid kipuvad jäässe minema, siis võiks paraadil tulla muusika olude sünnil plaadilt.

Ettepanekud ja soovitused on oodatud. Head Eesti Vabariigi sünnipäeva teile kõigile.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (nõutav)

Email (nõutav)

Veebileht

Speak your mind